Egy nagy adag iPhone pletyka

Annak örömére, hogy az OTP bankkártyások számára ma elindult itthon az Apple Pay, nézzük meg, hogy az elmúlt hetekben mik voltak a legforróbb iPhone pletykák!

Ming-Chi Kuo, az egyik leghíresebb Apple elemző megosztott néhány érdekességet a 2019-es iPhone családról.

Ha lehet hinni Kuo-nak, az Apple idén egy új antennarendszerre fog átállni az iPhone-okban. Jelenleg folyékony kristály polimerből készül az antenna (LCP - liquid crystal polymer), de az iPhone 11-ben és rokonaiban MPI-ből (modified-PI) készül majd.

Ez elméletileg csak egy ideiglenes váltás lesz, amíg 2020-ban az Apple támogatni fogja az 5G hálózatokat, amihez vissza kell majd állniuk LCP-re. Épp ezért az iPad család át se áll MPI-re, azok végig LCP-n maradnak majd.

A Pricebaba.com-mal együttműködésben az OnLeaks elképzelte, hogy hogy nézhet ki a 2019-es iPhone XR utódja a kiszivárgott információk alapján:

Ahogy látható, a dizájn nagyrészt változatlan marad, egyedül a kamerák helyét adó hátlapi dudor lesz jelentősen nagyobb.

A Slashleaks talált néhány kiszivárgott tok dizájnt, amik megerősítik, hogy a 2019-es iPhone 11 és 11 Max modellek hátlapján 3 kamera lesz:

Ezeken a képeken megfigyelhető, hogy a drágább modelleknél sem számíthatunk drasztikusan új dizájnra, egyedül a kameramodul teszi majd lehetővé, hogy megkülönböztessük a tavalyi modellektől őket.

Érdemes szoktatni a szemünket ehhez a dizájnhoz és elengedni a gondolatot, hogy a jövőben is lesz lapos hátlappal ellátott iPhone. Asztalon billegés elkerülésére továbbra is az iPhone SE a legjobb iPhone.

Mark Gurman és Debby Wu a Bloombergnek megosztott néhány részletet az idei iPhone-ok kapcsán.

Amiket eddig kiderítettek:

  • a telefonok dizájnja alig fog eltérni az idei modellektől, egyedüli látványos különbség a plusz egy kamera lesz: így az iPhone 11 és 11 Max hátlapján 3 kamera lesz, míg az iPhone 11R hátlapján 2
  • az iPhone 11 és 11 Max körülbelül fél milliméterrel lesz vastagabb elődjénél
  • a drágább modelleken a harmadik kamera egy ultra-széles látókörű szenzor lesz, ami jobb nagyítást tesz lehetővé, az iPhone 11R második kamerája is a nagyítás javítására koncentrál
  • mindhárom telefonban az Apple A13 csipje lesz, amit az Apple tervez és a TSMC gyárt - a csipek gyártását már áprilisban elkezdték tesztelni, valószínűleg ebben a hónapban már a sorozatgyártás is elindul
  • a telefonok hátlapja fordított vezeték nélküli töltésre is képes lesz, így pl. az új AirPods-okat is tudják majd tölteni
  • az Apple egy olyan algoritmuson dolgozik, ami lehetővé teszi, hogy visszategyünk valakit egy csoportképre, ha esetleg lelógott volna róla

A japán Mac Otakara blog szerint az Apple idén változtatni fog a színes iPhone palettáján.

Jelenleg az iPhone XR 6 színben érhető el: fekete, fehér, PRODUCT(RED), sárga, korall, kék. Az utolsó kettőt váltaná egy új zöld és egy levendula szín.

Ezeket az új színeket Mark Gurman törött üveg formájában posztolta is Twitterre:

A már meglévő fehér és sárga üvegek segíthetnek elképzelni, hogy hogy fognak kinézni ezek az új színek, de ha inkább egy rendert néznél meg, a MacRumors készített egyet:

Mark Gurman emellett még néhány formáról is szerzett képet, amiken az új telefonok láthatóak:

Ezeket a formákat a kiegészítőgyártók kapják meg az Apple-től, hogy tudjanak tokokat és egyéb mütyűröket készíteni az új telefonokhoz.

1 hozzászólás
j2smith
2019. 05. 22. @ 11:04
j2smith képe

Hát az Apple Pay-ről jól lemaradtál. Ez gáz. Színvonal közelít a 0-hoz....

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!