Google Calendar: hivatalosan is iCal kompatibilis lett

Bár valójában már a nyár óta működik valamilyen szinte a következő megoldás, a Google most hivatalosan is bejelentette a Google Calendar és az iCal kompatibilitását elősegítő CalDAV szinkronizálás lehetőségét. Ez annyit jelent, hogy a Mac OS X Leopard operációs rendszerhez mellékelt iCal naptár programunk bejegyzéseit tudjuk szinkronizálni a Google Calendar szolgáltatásával.

Természetesen eddig is léteztek átmeneti megoldást nyújtó programok (BusySync és SpanningSync), de most végre a Google-nek is van hivatalos folyamata erre.

Link: https://www.google.com/calendar
20 hozzászólás
Lemezlovas
2008. 12. 03. @ 14:14
Lemezlovas képe

Nem rossz!

herro
2008. 12. 03. @ 15:40
herro képe

Azt lehet tudni, hogy a "To Do" elemeket is szinkronizálja? Esetleg próbálta már valaki, hogy ez a funkció mûködik-e?

zsoltt
2008. 12. 03. @ 15:53

Igen, meg a Notest is lehetne, tudja valaki?

Greg
2008. 12. 03. @ 16:13
Greg képe

todo nincs a goolge naptárában, sõt igazából más szolgáltatásában sincs... szóval nincs hova szinkronizálni.

egyébként a caldav szinkron szerintem több mint fél éve megy, ical -hoz való step-by-step beállításokkal, leírással.

bár iphone-ra menne... az lenne a jó dolog, mert ez így elég mezíttalpas, hogy elõbb el kell indítani az ical-t, az szinkronizál, ezután rádugom az iphone-t a gépre és akkor kerülnek át az idõpontok, de csak ical-iphone irányba, mert a caldav-os naptárakba nem tudsz beleírni az iphone-on. szopó.

Dr. K.H.G.
2008. 12. 03. @ 16:36

Ez most tényleg nem mûködik Tiger-en? Próbálta már valaki? Nekem nagyon hasznos lenne, de csak Tiger van (és egyelõre nem is szándékozom a Leopard-ot felrakni).

whitezo
2008. 12. 03. @ 17:14
whitezo képe

Leopardon használom már egy ideje, tökéletes :). A változások szó szerint azonnal megjelennek neten (tuti, mert sms értesít gCal :D).

hansi0223
2008. 12. 03. @ 17:26
hansi0223 képe

Dr. K.H.G: sajnos csak leopardon fut a dolog. Ez elég nagy pofátlanság szerintem is.

"Only Apple iCal 3.x (on Mac OS X v10.5+) supports CalDAV sync."

"http://www.google.com/support/calendar/bin/answer.py?answer=99358&query=ical&topic;=&type;=#ical"

Initram5
2008. 12. 03. @ 18:56
Initram5 képe

GREG: nem tudom hogy pontosan erre gondolsz -e, de nekem az iPhone össze van kötve a Google Calendarral úgy, hogy amint az iPhone-on beírok egy dátumot, az a push miatt bekerül a netes Google calendaromba is.

tetsuo
2008. 12. 03. @ 20:41

Initram5: ezt szeretném én is elérni... Hogyan állítottad be?

Marius
2008. 12. 03. @ 23:16
Marius képe

Van nem is egy olyan szolgaltatas, mely segitsegevel ossze lehet fuzni a Google szolgaltatasait az iPhone-nal (mail, cimjegyzek, naptar), ezek egyike pl. a NuevaSync, en azt hasznalom, teljesen jol mukodik.

Dr. K.H.G.
2008. 12. 03. @ 23:33

Olyat hog ylehet, hogy egy iPhone naptára az otthoni (mac) és a munkahelyi (PC - outlook) géppel is össze legyen szinkronizálva.

Sok mindent próbáltam, de egyik megoldás rosszabb, mint a másik.

Bocs az off-ért.

Az Idõmilliomos Apuka
2008. 12. 04. @ 09:53
Az Idõmilliomos Apuka képe

Épp a napokban írtam le részletesen a blogomban (Az Idõmilliomos apuka), hogy hogyan kell az iPhone-t a Google naptárral és a Google címjegyzékkel szinkronizálni. Az a szerencse, hogy az Apple és a Google szemlátomást jóban vannak, ezért remélhetõleg továbbfejlesztik a termékeik támogatását. Van még néhány dolog amin lehetne finomítani.

Intram5, nagyon kíváncsi lennék arra, hogyan oldottad azt meg, hogy az iPhone-on beírt naptár események Push-al szinkronizálódnak a Google-el. Szerény véleményem szerint ez nem létezik, de nagyon örülnék, ha bebizonyítanád az ellenkezõjét :-)

Initram5
2008. 12. 06. @ 06:54
Initram5 képe

Ennyi hitetlen embert! :)

Ez a megoldás amit használok hónapok óta:

http://www.nuevasync.com/

"NuevaSync allows direct, over-the-air, native synchronization of certain smart phones and PDA devices with public PIM, and calendaring services including Google Calendar. NuevaSync does not need any software installed on your device because it uses synchronization protocols that are already built in."

Supported Devices

* Apple iPhone® 2.0, iPhone® 3G and iPod® touch 2.0
* Windows Mobile® based PDAs and smartphones

Az Idõmilliomos Apuka
2008. 12. 06. @ 11:02
Az Idõmilliomos Apuka képe

Köszi!

Megnéztem, ez a Nuecasync egy Exchange szervert üzemeltet, amin keresztül tudja az iPhone elérni a Google naptárat és a címjegyzéket. Ez így tökéletesen mûködik, és üti az iCal-on keresztüli szinkronizálást.

Én ott megtorpantam, hogy meg kell nekik adni a Google jelszavamat. Nem lehet sokat tudni róluk, lehet, hogy valami garázsban üzemel az egész cég, komoly gáz lenne, ha elveszítenék az adataimat.

Az Exchange szerver pedig nem olcsó, ez a béta szolgáltatás azonnal fizetõssé fog válni, amint elég felhasználójuk lesz és az email támogatást is hozzáadják. Addig azonban kényelmes és elegáns megoldás az azonnal Google naptár szinkronizálásra!

tetsuo
2008. 12. 08. @ 07:38

Én sajnos belefutottam abba, hogy csak egy Exchange accountot enged bekonfigurálni egyszerre az iPhone. Ha meg választani kell, akkor inkább elérem a céges levelemet/naptáramat :) Szóval ez a NuevaSync sajnos nekem nem jött be :(

tetsuo
2008. 12. 08. @ 07:44

Az Idõmilliomos Apuka:
Szerintem nem Exchange szervert használnak, csak a protokollt a push miatt.
Nemrég pont játszadoztam egy opensource megoldással, a z-push-al, amivel imap levelzõsszervereket lehet push-képessé tenni, ha van egy PHP-s webszervered. Sajnos szintén azért nem vált számomra be, mert nem tud az iPhone több exchange szervert kezelni egyszerre, így a privát mailjeimhez sajnos maradt a fetch.

Az Idõmilliomos Apuka
2008. 12. 08. @ 11:13
Az Idõmilliomos Apuka képe

Igazad lehet, valószínûleg nincs ott egy valódi Exchange szerver. Bár nem gondoltam volna, hogy a Microsoft nyilvánossá tenné az Exchange protokollját.

Én is feltettem az iPhone-omra a céges Excange emait, naptárat és címjegyzéket, de hamar le is szedtem, amikor kiderült, hogy így a privát naptáramat és címjegyzékemet nem tudom használni. Így a céges dolgokra egy másik telefont használok.

tetsuo
2008. 12. 13. @ 04:08

Az Exchange és a MobileMe megvan egymás mellett. Én céges címjegyzéket nem szinkronizálok, csak a mail és a calendar miatt csatlakozom a céges exchange-re. A címjegyzék és a privát naptáram meg MobileMe-rõl jön, és az összes naptár látszik, és külön-külön is nézhetem õket.

Az Idõmilliomos Apuka
2008. 12. 13. @ 12:59
Az Idõmilliomos Apuka képe

Köszi, jó tudni, ezt nem próbáltam! Az Exhange szinkronizáció ellenben kitörli az iTunes-on keresztül szinkronizált adatokat.

Más: Amíg a Google Calendar iCal támogatása bétában volt, teljesen jól mûködött, de mostanában komoly bajok vannak vele.

KoviTibusz
2011. 10. 27. @ 01:27

Mostanában az ical nem szinkronizálja a google cal-t.
Jó lenne tudni, hogy miért van ez, mert a busycal-t kipróbálva minden rendben megy.
Ezért gondolom, hogy az icalban van a hiba. Tud valaki erre valami megoldást?

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!