Hordozható felhasználófelület

Home-nak (magyarul otthon) nevezik azt a mappát, amelyben a felhasználó saját beállításai, dokumentumai megtalálhatóak. OSX alatt ez a "/Users/~felhasználó" mappát jelenti (általában). Gondoltál már valaha arra, hogy a saját Home mappádat magaddal viheted bárhová a tenyeredben?

Ez mind megoldható, sőt az Apple a Panther operációs rendszert már így is tervezte. Az ő gondolatuk az volt, hogy az iPod felhasználásával a felhasználó először áttöltené az egész Home mappáját az iPodra, vagy más külső hordozható merevlemezre. Egy másik OSX számítógéphez csatlakoztatva a saját környezete betöltődne azon és a felhasználó folytathatná munkáját az új gépen. Amikor a felhasználó visszatér az eredeti számítógépéhez az összes változás - amit végzett az új gépen - feltöltődne a saját gépére és minden mehetne tovább a megszokott módon.

Mint már említettem, e funckiót a Panther legelőször meghírdetet verziója tartalmazta volna, ám később az Apple levette honlapjaról az erre vonatkozó információt. Itt, ezen az oldalon azonban láthatsz erről egy képet:
http://www.macrumors.com/downloads/applemobility.html

Néhány forrás szerint ez a funkció nincs elveszve, és elképzelhető hogy hamarosan láthatjuk is egy Panther frissítésben. Az Appleinsider.com oldala szerint már akár 10.3.5-ben is megjelenhet.
2 hozzászólás
iraszl
2003. 12. 02. @ 23:36
iraszl képe

ez nagyon jol hangzik! most kell vennem egy meg nagyobb iPodot. :)

dombi
2003. 12. 04. @ 07:38
dombi képe

A Home folder nem nagyon nagy altalaban, hacsak nem ott tartod az osszes dokumentumodat. En csak a beallitasaimat tartom ott, es legtobb dokumentumom mas helyen van (masik particion).

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!