iPad Camera Connection Kit: 7 olyan dologra is használható, amit az Apple nem reklámoz

Sok ember nem nézi meg elég alaposan a $29-os iPad Camera Connection Kitet, mert úgy gondolják, hogy a fotókat és videókat egyszerűen iTunes-on keresztül át tudják küldeni. Ám ez az apró ártatlan kinézetű kiegészítő jópár rejtett képességgel rendelkezik.

Nos, van ez a pár képessége a Dock Connector-USB csatlakozónak, amiket az Apple nem nagyon reklámoz. Olyan dolgokhoz tudsz vele csatlakozni, amikkel pénzt takaríthatsz meg, és új képességeket hozhatsz ki a gépből. A következőkben a Camera Connection Kit olyan hét lehetőségéről lesz szó, amikről az Apple nem szeretné ha tudomást szereznénk.

USB billentyűzet használata
Ha már van USB billentyűzeted, mint például amilyen a Mac-edhez csatlakozik, akkor szerencséd van. Mégpedig azért mert az USB Dock Connector használatával egyszerűen tudod csatlakoztatni és használni.

USB audió eszközök
Néhányan úgy hiszik, hogy az USB audió interfész használatával kapott digitális output sokkal jobban szól, mint az analóg. Ha te is befektettél egy jól szóló USB-t használó fejhallgatóba, akkor minden bizonnyal csalódottan vetted tudomásul, hogy az iPaden nincs USB port. Legalábbis nem volt a Camera Connection Kit előtt…

A csatlakozóval egyszerűen csatlakoztatható a fejhallgató az iPadhez, ami ugyan egy percig gondolkozhat, de aztán tökéletesen fog működni. Így a fejhallgatódon élvezheted az iPaden lejátszott zenék és videók hangját.USB mikrofon csatolása
A fejhallgatókon kívül az USB-s mikrofont is hozzá lehet kötni a készülékhez. A mikrofont aztán használhatod Skype-al vagy bármilyen másik hangrögzítésre képes alkalmazással. Az USB-n csatlakoztatott mikrofon szebb hangzást biztosít, mint az iPad beépített mikrofonja.

Törlés a fényképezőről vagy SD kártyáról
Ha sietsz, én nem akarod előpakolni a laptopod vagy fényképeződet azért, hogy töröld az SD kártyán vagy a kamerán lévő dolgokat, mostantól megteheted a Camera Connection Kit használatával is.

Fényképek importálása iPhone-ról vagy iPod touch-ról
Az iPhone-nal készített fényképeidet vagy az iPod touch-on található képeidet pár érintéssel szinkronizálhatod az iPaddel. Ehhez csak egy iPhone/iPod kábelre és a Camera Connection Kit USB port csatlakozójára.

Old fel a zárat és csatlakoztasd a kábelt az iPadhez. Pár perc elteltével a Photos alkalmazás importálási ablaka tűnik majd fel, ami az iPhone-on illetve az iPod touch-on lévő képeket mutatja. Itt kijelölheted az átmásolandó képeket, majd az alkalmazás jobb felső sarkában lévő „Import” gombjával már indíthatod is az importálást.Külső merevlemez támogatás
Sokat beszéltek már arról, hogy vajon az iPad a Camera Connection Kit-tel támogatja-e majd a külső merevlemezt fájltárolás céljából. És bár a technikát az Apple nem támogatja, de létezik. Néhány iPad jailbreak fejlesztő talált módot a kérdés megoldására.

A mutatványhoz szükség van az iPad jailbreakjére, amit az iPad hacker Maxwell C. Shay honlapján található hosszú útmutatók segítségével bárki elvégezhet. Ehhez viszont némi elszántságra is szükség van, mivel némi Unixos varázslatot is be kell vetni.

A jailbreakről többet olvashattok a következő linken: http://time-more.com/ipad.USB hubok – több eszköz csatlakoztatása
Ha több különböző kisfogyasztású eszköz egyszerre történő csatlakoztatására van szükséged (például fényképező, fejhallgató, billentyűzet), akkor akár USB hubot (a csatlakoztatni kívánt eszközöktől függően akár külön táppal működőt) is csatlakoztathatsz az iPadhez. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy a több eszköz gyorsabban fogyasztja az iPad akkuját, így az akkumulátor élettartama is gyorsabban csökken. Mi gond nélkül tudtunk csatlakoztatni egy Apple billentyűzetet, egy USB-s fejhallgatót és egy iPod touch-t. Persze ízlések és pofonok.

Forrás és képek: maclife
15 hozzászólás
Gurti
2010. 06. 02. @ 14:06
Gurti képe

Azért ezt mondjuk inkább 7-nek, mert az egyik funkcióhoz jailbreak és némi ügyeskedés szükségeltetik... ;)
De a másik 6 funkció elég kellemes.

MAndras
2010. 06. 02. @ 15:30

Magyaran ez egy teljesen sztenderd USB port amit "camera connection kit" neven forgalmaznak.

Ezek szerint van USB az iPad-re. :-)

Mar csak egy jo touchscreen-es Fajlkezelo progi kene, ami masolja a findert.

Mondjuk nekem nincs szuksegem ezekre a funkciokra az iPaden, sot meg iPadem sincs, de remelem lesz majd (egyelore probalok ellenallni a csabitasnak...naggyon nehez).

horribleone
2010. 06. 02. @ 16:16
horribleone képe

Az billentyûzettámogatáûs elég komoly. A képen, ugyeb blútyúkos füles van? Nem értek annyira az ilyen fülesekhez, de gondolom standard bluetooth csatoló van hozzá, ezzeel a wireless billentyûzet csatlakoztatható vajh?:)

horribleone
2010. 06. 02. @ 16:18
horribleone képe

Vagy képes rá a beépitettBT is? bár ez elég felejtõs szerintem apple-éknél :)

ndee88
2010. 06. 02. @ 16:32

Nem is értem mi értelme volt ennek.... Camera Connection Kit = Usb átalakító :D

sad_Vamp
2010. 06. 02. @ 17:52
sad_Vamp képe

én sokkal inkább azt nem értem, h mért nincs alapból benne.....vagyis értem, csk mégsem :)

attila7575
2010. 06. 02. @ 18:08
attila7575 képe

Tök jó hogy ilyenekre is képes.

Egy dolgot sajnálok csak, hogy gyárilag nem építették bele ezt a camera connection kit dolgot. Olyan bénán néz ki azzal a rácsatolt külsõ csatlakozóval... Szerintem nagyon nagy dizájn probléma, ezt kb 1 dollárért beépítve is megkapták volna, kérhettek volna egy 20-assal többet a termékért.

törölt felhasználó
2010. 06. 02. @ 18:14

atti! én még egyszer sem használtam ilyenre a dock connector-t. ha fogom, akkor arra a pár percre rádugom ezt a vackot és rövid ideig szarok a design-ra :D

navigata
2010. 06. 02. @ 19:30

na mar megint az van hogy veszunk egy draga eszkozt amihez veszunk egy harmadikfeltol egy kozepdraga dolgot hogy vmi atlag _elvart_ funkciot tudjon..:S

giguka
2010. 06. 02. @ 22:01
giguka képe

Sziasztok tudtok vmi hasonlot mondani arra hogy mobilinternettet lehet e hasznalni alap wifi-s ipadon connection kit-tel es jailbreakkal?( ugyan is 3G-s helyett lyetkaptam, es a t-mobilos mobilinternetemben mini sim van, es iPad miatt nem kotottem volna uj szerzodest) elore is koszonom a segitseget!

aronvirginas
2010. 06. 02. @ 22:04
aronvirginas képe

Õszintén nem értem a sok siránkozást. Steve Jobs gondolom nem szegezett pisztolyt a halántékodhoz, hogy ezzel kényszerítsen iPad vásárlására. Ha neked olyan funkciókra van szükséged, amit az iPad nem tud, sõt még drágának is találod, biztosan megtalálod magadnak a megfelelõ alternatívát. Én is drágának találok egy Jackson Soloist gitárt (3000 dollár), de nem hülyézek le mindenkit, aki esetleg beruház egy ilyen hangszerre, még akkor sem, ha esetleg csak hobbizenész és ki sem használja a sokezer dolláros gitárt. Néha komolyan úgy viselkedtek, mintha aki iPad-et vesz, az a ti pénzetekbõl venné nem a sajátjából.

attila7575
2010. 06. 03. @ 02:22
attila7575 képe

aronvirginas: valld be hogy ezt a hsz-t valami másik ipad flémbõl copypastelted, mert ide nagyon nem illik... :D
Ez most úgy ahogy van nem jött be. De valahova máshova jól megírtad egyébként.

attila7575
2010. 06. 03. @ 02:25
attila7575 képe

Sala: fejhallgató használatánál, illetve billentyûzet rákötésénél azért hosszabb idõ lenne. De én bízok abban, hogy 3rd party gyártók is kihoznak majd ezt-azt, végül is annak idején mikor kijöttek a bluetooth-ot nem tartalmazó laptopokhoz a Bt donglik, akkor azok is pendrive méretûek voltak, aztán az idõ elõrehaladtával akkorák lettek, hogy éppen-éppen kilógnak az usb foglalatból. Majd lesz erre is valami gyógy-megoldás.

vAfotóriporter
2010. 06. 04. @ 15:55
vAfotóriporter képe

Engem inkább az zavar h az ALAP funkcióra sem mindig képes a CCK. Vannak memóriakártyák, amikkel csak annyit ir ki, hogy tul sokat fogyaszt....raadasul van hogy kepek importalasa kozben teszi...

vAfotóriporter
2010. 06. 04. @ 16:30
vAfotóriporter képe

giguka: szerintem nem tul valoszinu, mivel a 3G modem magaban nem eleg, valamivel tarcsazni is kell rajta.meg ha lenne is tarcsazo program, iPad nem tud multitaskot, igy vagy a tarcsazo program fut, vagy mast hasznalsz....szerintem.

Ez a micro SIM dolog eleg szivas, mert (még?) nem elterjedt, igy ha ilyened van masban nem nagyon tudod használni, 2 elofizut meg nem nagyon akar az ember...

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!