MacBook család 2018 őszén

MacBook család 2018 őszén

Az Apple tegnap hozzányúlt a MacBookhoz, a MacBook Pro-hoz és a MacBook Airhez is. Nézzük meg, hogy mi változott!

Kezdjük a MacBookkal, az Apple legkisebb gépével…

MacBook

Az Apple itt változtatta a legkevesebbet. Az egyetlen változás, hogy az eddigi arany és rozéarany színek helyett egy harmadik arany színt hoztak be, így egyszerűsítve a felhozatalt.

Ez az új arany szín jobban passzol az idén bemutatott arany iPhone XS-hez és az új arany acél Apple Watch-hoz – ha ez számít neked.

MacBook Pro

Novembertől a MacBook Pro család Touch Barral felszerelt tagjai szuper erős AMD Radeon Pro Vega grafikus kártyákkal is rendelhetőek lesznek.

Ez akár 60%-os sebességnövekedést is jelenthet videoszerkesztéskor, 3D tervezéskor és más grafikus teljesítményt igénylő tevékenységeknél.

Egyelőre nem tudni, hogy mi fog történni a Touch Bar nélküli MacBook Pro-val, főleg, hogy most érkezett egy új MacBook Air is.

MacBook Air

A MacBook Air régóta az Apple legnépszerűbb laptopja, mivel viszonylag megengedhető ára mellett a legtöbb igényt kielégítette.

Az Apple ezért úgy volt vele, hogy a MacBook Airt meghagyja a kínálatban és behoz egy új, drágább MacBook Airt, melybe mindent beletettek, amit 2018-ban el lehet várni egy ultravékony laptoptól.

A magasabb árral jött retina kijelző, Thunderbolt 3 csatlakozók, arany, ezüst és asztroszürke színválaszték és Touch ID is. Itt érdemes megjegyezni, hogy Touch Bart nem kapott a gép, csak az ujjlenyomat-olvasó költözött be a bekapcsológombba.

A Touch ID miatt került egy Apple T2 csip is a gépbe, mely a “Hey Siri” támogatást is elhozza a MacBook Airbe.

Emellett természetesen a klasszikus processzor is került, mely ezúttal egy 8. generációs alacsony fogyasztású Intel Core i5 processzor Intel UHD grafikus kártyával és 2133 MHz-es memóriával, mely akár 16 GB-ig is bővíthető.

A billentyűzet természetesen az Apple harmadik generációs pillangó-mechanikáját kapta, alá pedig (most először egy MacBook Airben) Force Touch tapipad került.

Az új MacBook Air itthon 474990 forintról indul.

Neked mi a véleményed az Apple idei őszi MacBook kínálatáról?

3 hozzászólás
Max Headroom
2018. 11. 01. @ 21:17
Max Headroom képe

Az 1 db USB-C-vel rendelkezo macbook-nak az uj Macbook Air es az uj iPad mellett nem sok eselye maradt.

j2smith
2018. 11. 02. @ 08:39
j2smith képe

MacBook-om van, soha sem cserelnek Air-re. Egy klasszissal jobb. A hasznalat 1 %-ban lenne szukseg tobb csatlakozora, arra meg van mindenfele kabel. Egyebkent az iPad-en mennyi csatlakozo van?

vAfotóriporter
2018. 12. 03. @ 14:12
vAfotóriporter képe

Egyedi ízlések, igények és felhasználási szándék kérdése, h a kis méret és súly, vagy a több csatlakozó fontosabb valakinek.

Viszont a Radeon grafikus kártya nem csak a 15" MacBook Pro modelleknél választható? A 13"-osoknál továbbra sem látok ilyen lehetőséget.

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!